31. jul. 2009

Dildobrukere - de sunneste jenter og gutter

To undersøkelser - en rettet menn, andre kvinner - gjennomført ved Indiana University i USA, viser at jevnlig benyttelse av dildo, enslig eller sammen, synes å gjøre sexlivet sunnere og friskere, og viser sammenheng med helsebevissthet. Undersøkelsene ble ledet av forskere ved Center for Sexual Health Promotion ved universitetets, School of Health, Physical Education and Recreation. Funnet fra studiene er publisert i Journal of Sexual Health, og forskernes konklusjon er at sexleketøy fremmer sexualhelse og sexliv. Direktør ved Center for Sexual Health Promotion, Debby Herbenick, påpeker:

Studien av kvinners vibratorbruk bekrefter hva mange leger og terapeuter har visst i tiår; at vibratorbruk er alminnelig, og forbundet med positive sexualfunksjoner som begjær og enklere vei til orgasmer, og er sjeldent assosiert med bivirkninger.
Om undersøkelsen hevder, Michael Reece, direktør for The Center for Sexual Health Promotion:
Studiet av menns bruk av vibrator viser at vibratorbruk er vanlig også blant menn, noe som ikke er dokumentert tidligere.
Jenter som anvender sexleketøy scoret høyere ved flere aspekter ved sexlivet – begjær, kåthet, fuktighet, og orgasmer. I tillegg røper undersøkelsen at vibratorbrukende jenter er dem som med størst sannsynlighet har hatt gynekologisk undersøkelse det siste året, eller som tenderer å inspisere seg selv.

Menn som har inkorporert dildo i sexlivet (44,8 %) er blant dem som med størst sannsynlighet har foretatt undersøkelser av deres sexualhelse. Blant de heterofile menn som bruker dildo, har 91 % gjort det med kvinner. Menn som nylig har brukt vibrator scoret høyere i forskjellige kvalitative funksjoner ved ereksjon.

Studiet røper at det er alminnelig å anvende vibrator når man har sex i Amerika. Rundt halvparten av deltakerne (53 % av kvinnene, 45 % av mennene) i alderen 18 til 60 år, svarte at de benytter sexleketøy.