1. mai 2009

G-punkt hever smertetoleransen 100 prosent - en mulig praktisk strategi?

I det erotiske magasinet Cupido 1/2005 refererer Esben Esther og Pirelli Benestad til forskning på kvinner som fikk festet stadig tyngre lodd på den ene hånden inntil at man ikke orket mer grunnet smerten. Med denne referansen ble det videre påvist at et trykk imot g-punktet økte smertetoleransen nærmere 100 prosent. Konklusjonen er at kvinner tåler dobbelt så mye smerte når g-punktet blir utsatt for trykk eller stimulanse. G-punktet er også kjent for å ha en fødselsfremmende effekt idet barnets hode utøver trykk i fødselskanalen, og får kroppen til å utsondre smertelindrende hormoner som også kan bidra til å gi smerteoverstyrende dype fødselsorgasmer.

Som oppdagelsen ikke skulle være imponerende i seg selv, viser studiet at kvinner som har tverrsnittskade i ryggraden også opplever forøket smertetoleranse på omkring 100 prosent. Det er merkelig fordi disse kvinnene kjenner ingen impuls fra klitoris, skjedeåpning, kjønnslepper eller g-punkt fordi ryggmargen ikke fungerer mellom kjønnsorganet og hjernen. Derfor må kommunikasjonen eller smertestillingssystemet skje via et annen medium. Denne forbindelseslinjen kan være nerven som kalles «vagus». Vagusnerven går direkte fra hjernen via blant annet hjertet, til de mange organer i bukhulen. Et av disse organene kan være skjeden.

Et iboende smertestillende system i skjeden er genialt innredning for vår art og fødselsprosess. Flere og flere blir seg bevisst om å utnytte g-punktets smertestillende effekt under fødselen, lenge før selve barnets hode utøver et naturlig press imot denne indre sonen og andre punkter som er knyttet til sexuell stimulans. Videre vil denne biologiske mekanisme fremmer et praktisk spørsmål om hvorvidt et tilpasset objekt i vagina kan bidra med en fysiologisk fordel for jenter og kvinner med tanke på generell høynet smertetoleranse i det praktiske liv, for sånn å utjevne forskjell på kjønnene målt i kroppskapasitet. Vil vaginakule eller spesiell designet “klype” som sitter på den fremre skjedevegg utgjøre vital forskjell i yrker med tunge tak og løft, og bringe inn «skjult fordel» for kvinnelige sportsutøvere, endog gi praktisk overtak i kampkunst og selvforsvar? I Østen er det ingen ukjent tradisjon at mødre disiplinerer unge døtre å bære vaginakuler som vekter for å øve de vaginale musklene for helsesmessige grunner, men kvinner benytter også vaginakuler for økt utholdenhet i yrkeslivet. Vil kvinnekjønnet produserer, i kraft av et spesialtilpasset objekt som yter konstant press på g-punktet, en helsemessig finesse som burde vært alle jenter og kvinner til del i det daglige liv for å gjøre dem sterkere og mer utholdne? I så fall vil slik kjensgjerning ved naturens side peke på hvor lite fordelsaktig det er å separere kropp og psyke grunnet “viktoriansk tabu” når menneskets mangfoldighet ønskes å bli forstått og utnyttet i dets integraliske potensial.

Kilde:
-Esben Esther, Pirelli Benestad, Kvinner tåler dobbelt så mye smerte når g-punktet blir stimulert, 03.01.2005